Успјешно извршена два ваздушна медицинска транспорта

Srna
Foto: Agencije

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске и данас су још једном показали своју пожртвованост и професионалност успјешно извршивши два ваздушна медицинска транспорта.

Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић рекао је Срни да је данас у јутарњим часовима 50-годишњи пацијент З.Р, чија је дијагноза респираторна инсуфицијенција /затајење плућа/ траснпортован под потпуним мониторингом из болнице у Источном Сарајеву у УКЦ на даље лијечење.

- Одмах након слијетања, тим је упућен поново у Источно Сарајево одакле је извршен транспорт пацијента Д.К. /57/ за Београд. Пацијент са дијагнозом повреда кичме, транспортован је у Београд ради даље дијагностике и лијечења, пошто је ријеч о осигуранику Фонда здравства Републике Србије - изјавио је Кустурић.

Припадници Хеликоптерског сервиса и медицинско-техничко особље и даље предано и професионално настављају са извођењем операција ваздушног медицинског транспорта обезбеђујући грађанима Републике Српске најбољу медицинску услугу и најбржи транспорт у региону.

Од почетка године до данас припадници Хеликоптерског сервиса и медицински тим УКЦ-а Републике Српске извршили су седам ваздушно медицинских транспорта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана