Успјешно извршена два ваздушна медицинска транспорта

Срна
Успјешно извршена два ваздушна медицинска транспорта

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса и медицинско особље Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске, у веома захтјевним условима и медицинске и ваздухопловне струке, успјешно су извршили ваздушни медицински транспорт пацијентице из УКЦ Српске у Клинички центар Србије у Београду, као и деветомјесечне бебе из Требиња у Бањалуку.

"Ријеч је о 60-годишњој пацијентици М.Ш. са акутним можданим ударом, која је јуче упућена у Клинички центар Србије ради интервентне радиолошке процедуре отклањања тромба из крвних судова мозга. Захваљујући брзој реакцији свих субјеката тима за ваздушни медицински транспорт, пацијентица је брзо транспортована, након чега је у Клиничком центру Србије извршен захват на вријеме", рекао је Срни директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић.

Кустурић је нагласио да је и данас у пријеподневним часовима извршен транспорт деветомјесечне бебе А.Л. из Требиња за Бањалуку због новооткривене дијагнозе дијабетеса.

"Ове двије евакуације, које су извршене јуче и данас, доказ су системског и успјешно организованог медицинског збрињавања пацијената, јединственог у региону што Републику Српску посебно издваја од осталих сусједних држава", нагласио је Кустурић.

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и ваздухопловно-техничко особље, заједно са медицинско-техничким особљем УКЦ, успјешно су извршили 68. ваздушни медицински транспорт у овој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана