Успјешно извршена два ваздушна медицинска транспорта

Срна
Успјешно извршена два ваздушна медицинска транспорта

БАЊАЛУКА - Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и медицинског особља Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске извршили су данас, у раним јутарњим часовима ваздушни медицински транспорт пацијентице из Требиња у Бањалуку.

"Пацијентица чији су иницијали М.Б. /60/, која болује од малигне болести - мултипли мијелом, по захтјеву Опште болнице Требиње, упућена је на дозу зрачења у Центар за радиотерапију УКЦ-а у Бањалуци"; рекао је Срни директор Хеликоптреског сервиса Бобан Кустурић.

Према његовим ријечима, након овог успјешног ваздушно медицинског транспорта, извршен је још један у послијеподневним часовима, такође, по налогу Опште болнице Требиње.

"Са данашња два ваздушно медицинска транспорта, у овој години укупно је извршено 57, што је рекордан број за ову врсту операција. То је и знак да су болничке установе у Републици Српској ову врсту операција препознале као ефикасан и брз начин транспорта пацијената који је задњих година значајно допринио повећању квалитете здравствених услуга у Републици Српској", нагласио је Кустурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана