Успјешних 500 хируршких захвата од отварања кардиохирургије

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Од отварања Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци која ће сутра обиљежити двије године рада успјешно је изведено више од 500 кардиохируршких захвата.

Из УКЦ-а је саопштено да су операције изведене уз подршку Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и Института за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици, а прва је урађена 6. јуна 2022. године.

"Ове операције укључују хируршку реваскуларизацију миокарда, оперативно лијечење валвуларних болести срца, те најновије методе хируршког лијечења срчане слабости", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да су из УКЦ-а поносни на постигнућа, а посебно на чињеницу да је морталитет испод један одсто.

"Становницима Републике Српске обезбиједили смо врхунску здравствену услугу у нивоу европских и свјетских центара. Наши пацијенти на ове сложене захвате не одлазе у иностранство, смањени су трошкови породица пацијената, као и трошкови Фонда здравственог осигурања Републике Српске", наглашава се у саопштењу УКЦ-а.

Из ове здравствене установе додају да настављају са набавком најсофистицираније опреме, едукацијом кадра широм Европе и унапређивањем услуга, а све с циљем пружања што боље здравствене заштите пацијентима.

У саопштењу се наводи да је Универзитетски клинички центар Републике Српске највећа здравствена установа у Српској која је од доласка пословодства, на челу са Владом Ђајићем забиљежила значајне искораке у свом пословању.

"Интензивно и без предаха ради се на томе да УКЦ Републике Српске добије статус најсавременијег и најмодернијег клиничког центра у региону. Томе у прилог говори и чињеница о успјешних двије године рада наше Клинике за кардиохирургију", истиче се у саопштењу.

Клиника за кардиохирургију УКЦ-а Републике Српске отворена је 11. септембра 2022. године.

Из УКЦ-а су најавили да ће сутра бити обиљежене двије године рада Клинике за кардиохирургију, прве такве клинике у Републици Српској.

Изјаве за медије биће уприличене у 10.00 часова у хотелу "Мериот", након чега ће бити омогућено фотографисање и снимање кадрова конференције која ће почети у 11.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана