Успјешна акција спасавања два њемачка држављанина са Маглића

СРНА
Успјешна акција спасавања два њемачка држављанина са Маглића

САРАЈЕВО - Министарство безбједности у Савјету министара координисало је акцију спасавања два њемачка држављанина са планине Маглић, саопштено је данас из овог министарства.

У саопштењу је прецизирано да су се они изгубили након јучерашњег планинарења, те су спасиоци синоћ са терена затражили од Министарства безбједности да се укључи у координисање активности, у којој су учествовали спасиоци из Фоче и Црне Горе.

Планинари су прешли на територију Црне Горе и Министарство унутрашњих послова те земље је затражило помоћ од Министарства безбједности у Савјету министара и ангажовање хеликоптера за њихово извлачење, с обзиром на то да немају хеликоптер који може да ради у ноћним условима, наведено је у саопштењу.

Министар безбједности Ненад Нешић одмах је дао сагласност да се затражи помоћ Еуфора, а акција спасавања је успјешно завршена јутрос око 5.00 часова и планинари су збринути у Универзитетски клинички центар у Сарајеву.

Нешић је захвалио команданту Еуфора у БиХ Ласлу Штицу и спасиоцима за успјешно спроведену акцију и спасавање два планинара. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана