Ускоро заједничка комисија Србије и Српске за рад на еколошким пројектима

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Сребренка Голић је на састанку у Бањалуци са делегацијом Аутономне покрајине (АП) Војводине најавила формирање заједничке комисије из области заштите животне средине до краја новембра.

Та комисија би наставила рад на пројектним активностима, са посебним акцентом на комунални отпад, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Голићева је на састанку са делегацијом Војводине, коју је предводио секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег, истакла и важност доношења стратешког планског документа из области заштите животне средине, чија је израда у току, а који би отворио врата за финансирање пројеката из бесповратних средстава ЕУ.

Она је нагласила и значај успјешно завршеног заједничког пројекта на унапређењу капацитета јавних служби у области управљања отпадом у прекограничном региону, који је финансиран са више од 500.000 евра бесповратних средстава у оквиру Инструмената за претприступну помоћ /ИПА програм/.

На састанку је наглашена потреба наставка даље сарадње на пројектима побољшања одрживог планирања заштите животне средине јачањем капацитета свих надлежних органа, односно администрације, система инспекције и мониторинга у овој области у оквиру пограничног подручја Републике Српске и АП Војводине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана