Ускоро ревизија студијских програма у Српској

ГС
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Влада РС донијела је данас Одлуку о формирању интерресорне комисије за ревизију студијских програма у Српској.

Задатак Комисије је ревизија студијских програма на високошколским установама, која ће обухватити анализу потреба за новим студијским програмима, оцјену оправданости постојећих студијских програма и потребе за рационализацијом истих по броју, врсти и области, а у складу са јавним интересом и потребама тржишта рада у РС, стоји у саопштењу.

Влада је донијела и Одлуку о измјенама и допунама одлуке о одређивању приоритетних пројеката из Програма јавних инвестиција Републике Српске за финансирање из буџета у овој години, за шта је планирано 150 милиона КМ.

"Указала се потреба да се из буџетских средстава за јавне инвестиције за 2022. годину финансирају/суфинансирају додатни пројекти, међу којима су: адаптација постојећих и изградња нових смјештајних и терапијских капацитета у ЈЗУ Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију Мљечаница Козарска Дубица, изградња Српско-руског храма и пратећег духовно-културног центра у Бањалуци, пројекат Бањско-рекреативни центар Српске Топлице, изградња објекта за потребе Полицијске управе Источно Сарајево, објекат за смјештај јединица САЈ и жандармерије и изградња паркинга у Центру за обуку Залужани, Бањалука и други", саопштено је из Владе РС.

На данашњој сједници усвојен је и Акциони план усклађивања прописа и других општих аката РС са прописима Европске уније за 2022, те је донесен  План послова премјера и оснивања катастра непокретности за ову годину.

Такође, Влада се упознала са Информацијом о изради Транзиционог плана за прилагођавање квалификација запослених захтјевима радних мјеста у области здравства и задужила Министарство здравља и социјалне заштите да, у сарадњи са Пројектом јачања сестринства у БиХ, припреми методологију извођења анализе радне снаге, истраживачка питања, дизајна анализе, методе, учесника, оквира и величине тестирања, процедуре и временског оквира потребног за различите фазе припреме и реализације анализе.

Прихваћена је и Информација о спровођењу Стратегије развоја локалне самоуправе у Српској за период 2017-2021. година, те је донесена Одлука о изради Стратегије развоја локалне самоуправе у РС за период 2022-2028. година.

Такође, утврђен је Приједлог Владе РС за Програм рада Народне скупштине РС за ову годину, који ће бити достављен Народној скупштини, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана