Ускоро почињу припреме за матуру: Ево колико ће новца родитељи морати издвојити

ГС
Ускоро почињу припреме за матуру: Ево колико ће новца родитељи морати издвојити

Матуре ускоро долазе, а да би се ове године спремио један матурант средње школе за матурско вече, потребно је издвојити и до 1.200 КМ, што је велики удар на џепове родитеља.

Како кажу из једног бањалучког бутика, цијена матурских хаљина креће се од 120 до 550 КМ, а највећа потражња је за онима чија је цијена око 300 КМ.

–Дешавало се да дјеца не желе узети хаљину испод 300 КМ, али било је и оних скромнијих који су своју хаљину платили 120 или 150 КМ – рекли су из бутика.

Марија Стојаковић, која завршава четврти разред Технолошке школе, већ се спремила за матуру.

-Хаљину сам тражила јако кратко, а цијене нису толико папрене колико сам мислила, те сам матурску хаљину  платила 220 КМ – рекла је она. Теодора Дакић, која такође завршава своје школовање, одлучила је да своју матурску хаљину шије и да ју је платила 550 КМ.
Додаје да је за штикле потребно издвојити најмање 50 КМ, па до 200, а толико и за торбицу. Према ријечима једне козметичарке, цијена шминкања се креће од 45 до 80 КМ у Бањалуци.

-Матуранткиње обично траже јачу шминку како би на фотографијама изгледале савршено, а заказују шминкање и поводом сликања за матурски пано, али тада траже нешто блажу шминку са нуде нијансама – објаснила је она, те додала да такође ради и нокте, те је њихова цијена око 60 КМ.

Цијена фризуре је од 30 до 50 марака.

Момци за одијело треба да издвоје од 190 до 550 КМ. Матуранти најчешће купују ципеле од 120 до 150 КМ, а неки и од 200. Цијена матурске прославе кошта око 80 КМ, пишу Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана