Ускоро почиње коришћење неуромодулацијских одијела

Срна
Ускоро почиње коришћење неуромодулацијских одијела

БАЊАЛУКА - Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" ускоро ће почети користити неуромодулацијско одијело "Ексопулс моли сут" намијењено смањењу симптома церебралне парализе, мултипле склерозе, можданог удара, повреда кичмене мождине и других неуролошких поремећаја.

Начелник дјечијег одјељења у Заводу "Др Мирослав Зотовић" Габријела Мирковић рекла је да се у овом заводу примјењују најновији трендови у хабилитацији и рехабилитацији. "Одијело помаже дјеци са церебралном парализом.

Дјеца имају напетост мишића а ово одијело им омогућава да смање ту напетост и омогући нормалније кретање у активностима свакодневног живота", рекла је Мирковићева новинарима у Слатини. Директор продаје наведеног одијела Кристофер Биркедал рекао је да је његова основна намјена олакшање рада мишића.

"Одијело је на тржишту 10 година и показало је веома добре резултате. Између 70 до 80 одсто особа код којих је примијењено одијело имали су побољшање симптома у смислу редукције бола, смањења спастицитета и побољшане активације мишића", рекао је Биркедал прије промоције одијела.

Први корисник одијела у Заводу "Др Мирослав Зотовић", петнаестогодишњи Срђан Трњанац који болује од церебралне парализе рекао је да су му након сат ношења одјела тегобе нестале.

"Осјећај је предиван, позитивна вибрација, немам никакве болове", рекао је Трњанац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана