Ускоро почетак изградње гондоле Пале - Јахорина

Срна
Foto: Илустрација

ПАЛЕ- Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић најавио је данас на Палама да ће се ускоро почети капитални пројекат изградња гондоле Пале-Јахорина, од које ће бенефите највише имати локално становништво и посјетиоци.

- Наш циљ и студија ће показати да Јахорина више нема капацитет и не може прихватити све оне људе који су заинтересовати да бораве на овом подручју и самим тим ће се тај вишак гостију преусмјерити на Пале - изјавио је Ћорић новинарима, након састанка са начелником Пала Бошком Југовићем и руководством Олимпијског центра Јахорина.

Ћорић је поручио да ће се на Палама изградити нови капацитет и све што је неопходно за туристе, те напоменуо да је свака марка уложена у Олимпијски центар и на Јахорину враћена неколико пута, те је увјерен да ће тако опет бити.

- Сви смо данас сагласни око пројекта који ће се градити у наредном периоду. Олимијски центар је имао и имаће разумјевања за становништво Сарајевско-романијске регије, у наредном периоду посебно кроз неке конкретне пројекте - истакао је Ћорић.

Он је подсјетио да је за ово подручје Влада Републике Српске увијек показивала "сензибилитет", и то ће бити и у наредном периоду. Ћорић је напоменуо да је и српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик увијек разумио значај Романије, Јахорине, Пала, Источног Сарајева, јер је ту настала Република Српска и ту треба да траје и живи.

- Пројекте доживљавамо као заједнички успјех. Ово није успјех ниједног појединца, него заједнички успјех свих нас - истакао је Ћорић и додао да су разговарали и о одређеним инфраструктурним пројектима у области саобраћаја који су неопходни, као и о свему потребном да би овакви капацитети могли да живе у пуном смислу и дају максималне ефекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана