Уручено 20 поклон-пакета особама са посебним потребама

Srna
Foto: ilustracija

МОДРИЧА- Удружење грађана "Будућност" данас је у Модричи уручило прехрамбено-хигијенске пакете за 20 ментално недовољно развијених лица у овој општини.

Од уручених 20 пакета, 11 је за вишечлане породице и девет за породица са три и мање чланова, рекла је стручни сарадник за економско оснаживање жена у Удружењу "Будућност" Ана Цвијановић.

"Вриједност пакета је од 35 до 56 КМ, којим ће се барем привремено ублажити посљедице пандемије за ове породице", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Радован Тодоровић захвалио је за поклон-пакете тим особама, члановима тог удружења, за које рекао да им је потребна свака врста помоћи.

"Удружење има 153 чланова, од којих је 20 социјално угрожено, а то су углавном непокретне особе којима је туђа њега и помоћ свакодневно потребна", рекао је Тодоровић.

Он је истакао да се у Удружењу труде да, уз подршку локалне заједнице, институција Републике Српске и донатора, ублаже проблеме својих чланова којима треба пажња, као значајна подршка и њима и члановима њихових породица

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана