Уручени сертификати менторима практичне наставе

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Представници Привредне коморе Републике Српске уручили су данас у Бањалуци увјерења менторима практичне наставе о успјешно савладаној обуци.

Руководилац Центра за дуално образовање и образовне политике у Привредној комори Српске Александра Михајловић Бијелић рекла је да је до сада обуку прошло 30 ментора, те да су кандидати стекли педагошко-дидактичке вјештине у раду са ученицима.

"Ментори требају да практичну наставу организују у складу са наставним планом и програмом, тако да ученици добију квалитетно знање, те да повежу практично знање које су ученици стекли у школи са практичним радом у привредним друштвима", навела је Бијелићева.

Она је напоменула да су ментори кључна карика када је ријеч о извођењу практичне наставе јер су они задужени да овај вид наставе буде реализован на прави начин.

Бијелићева је истакла да ментори, осим стручних, требају да посједују вјештине као што је рад са адолесцентима, жеља за преношењем знања и друго.

Програм за обуку ментора прописао је Републички педагошки завод, у складу са Законом о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању.

Увјерења је менторима уручио предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић.

Обука је реализована у оквиру пројекта јачања координационе улоге Привредне коморе Републике Српске у процесу унапређења средњег образовања у складу са потребама тржишта рада, који Комора Српске спроводи уз подршку Фондације "Хелветас - Моја будућност". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана