Уручени новогодишњи пакетићи и сертификати штићеницима Даун синдром центра

Срна
Уручени новогодишњи пакетићи и сертификати штићеницима Даун синдром центра

БАЊАЛУКА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић и министар за за бригу о породици и демографији Србије Дарија Кисић подијелиле су 30 пакетића штићеницима Даун синдром центра Бањалука и девет сертификата за особе из овог центра које су завршиле програм обуке за куваре.

Чабрићева је честитала Дан Републике, те истакла да је ово значајна подршка, као и да су се малишани потрудили.

"Ми ћемо се потрудити да наставимо да их подржимо у њиховим даљим корацима. Ту смо као институција да подржимо сва ова дешавања", рекла је Чабрићева новинарима након подјеле пакетића у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Кисићева је навела да је бескрајно срећна што је са малишанима у Бањалуци и упутила је новогодишње и божићне честитке дјеци, родитељима и грађанима Српске.

Она је подсјетила да је период новогодишњих и божићних празника везан за породична окупљања и даривања, истичући да су најљепши тренуци проведени са дјецом.

"Њихови осмеси и радост, поготово везано за новогодишње даривање и поклоне мислим да је непроценљиво и управо је то нешто чега би требало да се присетимо", рекла је Кисићева.

Кисићева је додала и да је сарадња са Министарством породице, омладине и спорта Српске природна и да је планирано много заједничких активности.

Директор Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић рекао је новинарима да је величанствен догађај да су двије министарке изашле на сцену са особама са Дауновим синдромом, те додао да су данас примљена два нова члана у овај центар и то двогодишњи Јован из Теслића и тридесетогодишњи Стефан из Котор Вароша.

"На Дан Републике Српске десило се нешто што је за будућност особа са Дауновим синдромом веома значајно, а то је успостављање сарадње са Министартвом за бригу о породици и демографији Србије", рекао је Јелић и додао да ће имати велике заједничке резултате.

Амбасадор особа са Дауновим синдромом Владо Ђајић рекао је новинарима да је био пресрећан када је данас видио осмјехе на лицима другара када су изводили представу, те захвалио Чабрићевој, Кисићевој и осталима који су подржали другаре са Дауновим синдромом.

"Нећемо стати, идемо даље и побјеђујемо. Желимо свима да покажемо да су особе са Дауновим синдромом бољи људи од нас", закључио је Ђајић.

Глумачка екипа Даун синдром центра Бањалука одиграла је представу "Роко и Цицибела", а у музичкој нумери Елвиса Прислија у извођењу особа са Дауновим синдромом у плесу су се придружиле и двије министарке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана