Уручене стипендије анонимног донатора из Републике Српске

Срна
Foto: ртрс

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас на административном прелазу Јариње четворомјесечни износ стипендија који за петоро српске дјеце са Космета у мјесечном износу од по 100 евра обезбјеђује анонимни донатор из Републике Српске.

Стипендије су уручене Николији Максимовић из села Гризиме код Косовске Каменице, Илији Ристићу из Новог Брда, Анастасији Максимовић из Бадовца код Грачанице, Филипу Ракићу и најмлађем од десеторо дјеце породице Вуковић - Ксенији из Косовске Митровице.

Арлову су у знак захвалности дјеца поклонила икону Бијелог Анђела и фотографију Манастира Грачаница, а Николија Максимовић је у писму анонимном донатору, уз жељу да дуго живи, написала да јој његова стипендија омогућује не само редовно школовање, већ и лијечење.

- Хвала Вам. Ја не знам шта друго да Вам напишем изузев да живите дуго и да Вас Бог чува. Захваљујући Вашој стипендији ја се лијечим и школујем - написала је Николија која од рођења има срчаних проблема.

Арлов, коме и данас није дозвољено да уђе на територију Косова и Метохије, је у изјави за Срну рекао да ће помоћ Србима и српској дјеци пристизати из Републике Српске, ма ко и на који начин покушавао да пресијече везе Срба са Космета и Републике Српске.

- Ово је прилика да поручим да хуманост грађана Српске нико и никада неће моћи да угуши. Наставићемо да стојимо иза сваког српског дјетета на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Он је најавио да ће крајем јуна у Српској у оквиру десете јубиларне акције "Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" код вршњака боравити око 500 дјечака и дјевојчица узраста од петог до осмог разреда.

Честитајући у име Одбора Васкрс свим Србима и православцима на Косову и Метохији, Арлов је пожелио да сваким сљедећим доласком Васкрса у сваком српском дому засија радост.

- Преносим вам жељу свих Срба из Српске да имате далеко више слободе и да сваки сљедећи Васкрс дочекате у здрављу са својим породицама. И, знајте да све док је и посљедњег Србина у Српској нећете бити сами - рекао је Арлов.

Арлов је додао да је у току опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици намијењеног дјеци са посебним потребама и њиховим родитељима, а чију градњу финансирају грађани, институције и организације из Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана