Уручене 194 дипломе свршеним студентима Медицинског факултета

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - У Бањалуци су данас додијељене 194 дипломе свршеним студентима Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, који су похађали један од девет студијских програма на овој високошколској установи.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић честитао је дипломцима те руководству, професорима и асистентима Медицинског факултета који обиљежава 45 година постојања и рада.

“Драго ми је што ћу имати прилику да радим са овим људима, што је велико и за мене, јер увијек учим и имаћу прилику да научим нешто од њих, као и они од мене, тако да нас очекује сарадња у здравственом систему Републике Српске”, рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин истакао је да је Медицински факултет најактивнија чланица Универзитета по свим параметрима из области образовања, али и пружања услуга.

“Оно што посебно истиче овај факултет јесте излазак на тржиште, што би требало да слиједе и други факултети”, навео је Гајанин.

Он је нагласио да овај факултет истиче и научна продуктивност, поготово када је ријеч о научним радовима који се публикују у међународно референтним часописима.

Гајанин је навео да се већина мјеста за све студијске програме на Медицинском факултету попуни већ током првог уписног рока.

Декан Медицинског факултета Ранко Шкрбић рекао је да је овај факултет један од модернијих у оквиру Универзитета у Бањалуци, те један од најпросперитетнијих у цијелој регији и први који је у оквиру бањалучког Универзитета покренуо студије на енглеском језику.

Он је подсјетио да је прво предавање на Медицинском факултету одржано у великој сали Културног центра “Бански двор” 15. новембра 1978. године, док су први дипломци били пет година касније.

Студент генерације на Медицинском факултету Стефан Божић рекао је да је пресрећан оствареним успјехом и да је то мотивација за његово даље професионално усавршавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана