Уручена опрема за контролисано чување вакцина

Срна
Уручена опрема за контролисано чување вакцина

БАЊАЛУКА - Делегација ЕУ у БиХ донирала је данас Институту за јавно здравство Републике Српске 17 хладњака и расхладних уређаја за контролисано чување вакцина, вриједности 21.800 евра.

Помоћник директора за медицинске послове у Институту Јела Аћимовић истакла је значај ове донације, која ће допринијети да се обнове и прошире капацитети за чување вакцина.

"То су фрижидери који су специјално намијењени чувању вакцина, те ћемо кроз ову активност успјети да обновимо капацитете хладног ланца на свим нивоима здравствених установа у Српској", рекла је Аћимовићева новинарима у Бањалуци.

Шеф канцеларије ЕУ у Бањалуци Симоне Гверини рекао је да му је част што је у прилици Институту уручити донацију, у циљу јачања здравственог система.

"Уређаји ће бити распоређени у Институт, Универзитетски клинички центар Српске, те домове здравља у Бањалуци, Котор Варошу и Челинцу", рекао је Гверини.

Он је истакао да ће ова опрема појачати капацитете за сигурно складиштење вакцина, према међународним стандардима.

"Ово је прва велика испорука и само је дио свеукупног напора ЕУ и настојаћемо и даље да подржимо јачање система јавног здравства у Српској, посебно када је ријеч о опреми за складиштење вакцина", истакао Гверини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана