Управа за полицијско образовање МУП-а РС представила часопис

Д. Бајић
Foto: МУП РС

БАЊАЛУКА - У Управи за полицијско образовање МУП-а РС у Залужанима представљен је данас нови број теоријско-стручног часописа "Безбједност - полиција - грађани", у којем је објављено шест научних и стручних радова, а заступљен je и приказ округлог стола "Полиција и образовање".

Начелник Управе за полицијско образовање и уредник часописа, који у континуитету излази већ 19 година и припада трећој категорији научних публикација, Миле Шикман указао је на најзначајније сегменте у научном и стручном публиковању радова, а посебно публиковања радова који су од интереса и за саме полицијске послове из надлежности Министарства.

Шикман је истакао да ће радови објављени у првом овогодишњем часопису "Безбједност, полиција, грађани" допринијети садашњим и будућим истраживањима. Аутор рада "Контрола над радом полиције са освртом на контролну дјелатност руководних радника у полицијским станицама" Александар Ђекић истакао је значај часописа МУП-а РС који представља спој науке и праксе, а који је значајан и за рад полицијских службеника, те Министарства у цјелини.

Из Управе су најавили и нови број часописа који излази крајем ове године.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана