Управа РиТЕ Угљевик: Састанак у Бањалуци конструктиван

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Управа предузећа Рудник и Термоелектане /РиТЕ/ "Угљевик" сматра да је састанак у Бањалуци са ресорним министром Петром Ђокићем и руководством Електропривреде Српске био конструктиван, да су имали разумијевања за техничко стање, те су дали подршку за инвестиције неопходне за функционисање и продужетак животног вијека Термоелектране.

"Све стране усагласиле су се око чињенице да су тренутне потешкоће посљедица објективне немогућности извођења ремонта у планираном периоду. У наредних седам дана предузеће ће извршити детаљну анализу и доставити план активности за наредних годину дана", саопштено је из РиТе Угљевик.
  
Управа РиТЕ Угљевик оградила се од Ђокићевих навода "да је Управа, или било који њен члан, уплетен у блокаду јавних набавки", јер је, како су истакли, Управа РиТЕ Угљевик све процедуре везане за јавне набавке покренула благовремено, а о проблемима које су узроковале неосноване жалбе више пута је упућивала дописе свим релевантним институцијама, укључујући и Министарство.
 
Из РиТе Угљевик је саопштено да је Управа поднијела кривичне пријаве против одговорних лица у предузећима која су улагала неосноване жалбе, чиме је додатно потврђена одлучност менаџмента да се блокада јавних набавки отклони.

У саопштењу се наводи да је производња електричне енергије у РиТЕ Угљевик редовна, а да ће након ремонта, који почиње 25. септембра, а завршава почетком новембра, бити стабилна.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је јуче Срни да постоје озбиљни проблеми у функционисању РиТЕ Угљевик који је у току ове године имао 22 непланска изласка са мреже са посљедицом набавке замјенске енергије чија цијена је порасла у овој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана