Упозорење на обилне падавине

ГС
Упозорење на обилне падавине

БАЊАЛУКА - Из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске за данас је издато упозорење на локалне непогоде.

-У суботу, 28. септембра, очекује се нагла промјена времена уз јаку кишу и нагло захлађење. Јача киша захватиће већину предјела. Обилне падавине се очекују у ноћи и у првом дијелу суботе на сјеверозападу од 30 до 60 милиметара, локално може пасти и преко 70 милиметара кише – наведено је у билтену.

Наведено је и да је на сјеверозападу, због обилних падавина у кратком периоду, могућа појава и пораст бујичних водотокова и проблеми са оборинским водама и отицањем воде у урбаним зонама.

Нове слабије падавине, наводе у билтену, очекују се у недјељу.

–У суботу ће дувати и повремено јак вјетар. Удари вјетра биће од 30 km/h до 50 km/h, локално и до 60 km/h на сјеверозападу. Доћи ће до наглог захлађења. Максимална температура ваздуха у суботу износиће од 21 Целзијусов степен на западу, до 30 степени на истоку, где се почетак падавина очекује тек у каснијим поподневним часовима – додају из РХМЗ.

Истичу и да ће све хладније вријеме бити и током недјеље и почетка наредне седмице.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Бањалука позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Упозорења можете пратити и помоћу МЕТЕОАЛАРМ-а https://www.meteoalarm.org/en/live/region/BA.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана