Упозорење на обилне падавине у Херцеговини

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Хидрометеоролошки завод Републике Српске упозорио је да би јака киша у кратком временском периоду у Херцеговини данас могла да проузрокује појаву бујичних поплава.

У Херцеговини се очекује око 70 до 90 литара кише по метру квадратном, а локално од 90 до 120, наведено је у метеоролошком билтену.

У регији Крајине до Бањалуке очекује се од 20 до 40 литара кише по метру кише.

Најмање падавина очекује се на истоку, дуж ријеке Дрине, и у Семберији гдје се очекује мање од 20 литара кише по метру квадратном.

У Херцеговини и на југоистоку очекују се удари вјетра од 70 до 90 километара на час, а у вишим предјелима понегдје и до 100 километара на час, док ће на сјеверу вјетар бити слаб.

У Републици Српској данас ће бити облачно вријеме са кишом и највишом температуром од девет до 18 степени Целзијусових.

Ујутру и током дана облачно и кишовито у већини крајева уз захлађење, на југу и вјетровито, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар на сјеверу слаб до умјерен источни, у јужној половини земље умјерен до јак јужних смјерова, послије подне на југу, југоистоку и истоку јак, са олујним ударима.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Чемерно три, Хан Пијесак шест, Соколац, Нови Град девет, Бањалука и Приједор 10, Бијељина, Добој и Требиње 11, те Мркоњић Град 13 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана