Упозорење метеоролога: Јак вјетар и обилне падавине у Херцеговини

Срна
Упозорење метеоролога: Јак вјетар и обилне падавине у Херцеговини

Републички хидрометеоролошки завод издао је за данас упозорење на јак вјетар широм Републике Српске и обилне падавине у Херцеговини.

На сјевероистоку, односно у Семберији и Посавини, очекују се удари вјетра од 40 километара на час, а на југу и западу до 80 километара на час.

Јак до олујни вјетар дуваће током ноћи са суботе на недјељу, као и сутра ујутру.

Вјетар ће током јутра ослабити на сјеверу, а до средине дана и у осталим предјелима. Очекују се удари од 30 километара на час на сјеверу, а до 80 километара на час на југу и југоистоку, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Херцеговни се од данас поподне и сутра очекује јача киша уз обилније падавине. Очекује се од 80 до 120 литара кише по метру квадратном, локално и више од 140 литара.

"Због обилних падавина у кратком периоду могућа је појава и пораст бујичних водотокова и проблеми са оборинским водама", напомињу из Завода.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити топло, вјетровито и облачно вријеме, са температуром ваздуха до 21 степен Целзијусов.

На југу и југозападу биће облачно са повременом кишом у првом дијелу дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Поподне и увече падавине ће се постепено ширити ка централним предјелима и истоку, а увече ће слаба киша падати и понегдје на сјеверу и сјеверозападу.

Увече и током ноћи на југу ће бити и пљускова са грмљавином и обилних падавина.

Максимална температура ваздуха биће од 12 на југозападу до 21 на сјеверу, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Дуваће умјерен и јак јужни и југозападни вјетар, на југу и западу уз олујне ударе.

Температура ваздуха измјерена у 7 часова: Хан Пијесак и Чемерно пет, Гацко, Соколац и Клановик седам, Фоча и Вишеград осам, Нови Град 10, Билећа, Рудо, Рибник, Сарајево и Зеница 11, Мркоњић Град, Шипово и Тузла 12, Приједор, Требиње, Србац, Сребреница и Мостар 13, Бијељина, Зворник и Добој 14, Бањалука и Бихаћ 15, те Неум 16 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана