Уплаћена 1,82 милиона КМ из програма социјалног збрињавања радника

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - Фонд за пензијско и индалидско осигурање (ПИО) Републике Српске уплатио је 1,82 милиона КМ из Програма социјалног збрињавања радника у овој години.

Средства у укупном износу од 1.820.107 КМ су одобрена и исплаћена на основу одлуке Владе Републике Српске, саопштено је из Фонда ПИО. Од укупне суме која се распоређује Фонду ПИО за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, 278.544 КМ је за 33 радника из 22 предузећа који су се пријавили на јавни позив Фонда од 1. септембра до 31. октобра, који уплатом наведених средстава стичу услове за старосну пензију.

Преостали дио од 1.541.562 КМ се распоређује за уплату доприноса за све раднике запослене у предузећима - "Фусол" из Невесиња (151 радник), "Сана трговина" из Новог Града (56 радника), "Житопромет" из Приједора /185 радника), "Алпос" творница цијеви из Прњавора (105 радника), "Хидроградња" са Пала (75 радника). Иде и ка радицима у "Енергоинвесту" МДП Институт за осигурање квалитета Источно Сарајево из Источног Новог Сарајева (10 радника), Тржни центар Источно Сарајево из Источног Новог Сарајева (шест радника), "Ромасок" са Сокоца (52 радника), "Козаратурист" из Приједора /38 радника/ и Рудник неметала "Станари" из Станара (два радника).

Тиме су потпуно измирене обавезе за све раднике у наведеним предузећима. Радници којима су уплаћена средстава чиме испуњавају услове за пензију, могу одмах да поднесу захтјев за остваривање права на старосну пензију у надлежној пословници Фонда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана