Упаљен наранџасти метеоаларм због јаког вјетра

Срна
Упаљен наранџасти метеоаларм због јаког вјетра

БАЊАЛУКА -Наранџасти метеоаларм упаљен је данас за подручје Фоче, Требиња и Ливна због вјетра удара и 80 километара на час.

На подручју Фоче и Требиња очекује се мјестимично појачан вјетар с ударима од 60 до 80 километара на час, а упозорење је на снази до 17.00 часова, објављено је на сајту Метеоаларма.

У регији Ливна очекује сјеверни вјетар снаге од 60 до 75 километара на час, а упозорење је на снази до 15.00 часова.

Жути метеоаларм данас је на снази до 15.00 часова на подручју Мостара гдје се очекују удари сјеверног вјетра јачине 40 до 55 километара на час.

У регијама Сарајева и Тузле очекује се сјеверац снаге 40 до 50 километара на час, а жути метеоаларм на снази је до 12.00 часова.

На подручју Вишеграда прогнозиран је мјестимично појачан вјетар с ударима већим од 40 километара на час, посебно у планинском дијелу гдје може бити и олујни јачине до 65 километара на час. Упозорење је на снази до 13.00 часова.

Наранџасти метеоаларм упозорава на опасне временске прилике, а жути на потенцијално опасно вријеме.У Републици Српској и ФБиХ данас се очекује суво и вјетровито вријеме уз сунчане интервале.

На крајњем истоку биће претежно облачно, а постојаће и могућност за слабе падавине, док се у осталим крајевима очекује суво и вјетровито уз сунчане интервале, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни вјетар, а западни у сјевереним крајевима. Јака бура очекује се у Херцеговини, док ће на планинама дувати јак сјеверни вјетар, понегдје олујне снаге. Увече ће почети да слаби.

Дневна температура ваздуха од три до девет, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

У већини крајева јутрос преовладава претежно облачно вријеме, слаб снијег регистрован је понедгдје у централним и источним подручјима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Најхладније овог јутра је на Бјелашници, гдје је у 7.00 часова измјерено минус 12 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 7.00 часова у осталим мјестима: Калиновик минус четири, Соколац минус три, Гацко минус два, Мраковица минус један, Дринић и Нови Град нула, Билећа, Мркоњић Град и Сребреница један, Бијељина, Градишка, Дрвар, Тузла и Рудо два, Бањалука, Вишеград, Добој, Зеница, Приједор и Рибник три, Србац пет, а Мостар и Неум шест степени Целзијусових.

Висина снијега на Хан Пијеску јутрос је 47 центиметара, на Чемерну 46, у Калиновику 35, на Сокоцу 27, док је у Гацку, Рудом, Билећи, Фочи, Дринићу, Вишеграду, на Мраковици, у Мркоњић Граду и Сребреници испод 10 центиметара.  

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана