Универзитет у Бањалуци објаснио ко има право на упис без поновног полагања пријемног испита

ГС
Универзитет у Бањалуци објаснио ко има право на упис без поновног полагања пријемног испита

БАЊАЛУКА - Кандидати који су положили пријемни испит за упис у прву годину студија првог циклуса у академској 2024/2025. години на факултетима и Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, али нису остварили право уписа на одговарајући студијски програм, моћи ће то да учине без поновног полагања пријемног.

Из Универзитета је саопштено да се кандидати могу уписати на неки од сродних студијских програма на којем су остала упражњена мјеста.

Према закључку Сената Универзитета, факултети, односно Академија умјетности Универзитета у Бањалици, доставиће Ректорату списак студијских програма и број преосталих упражњених мјеста најкасније до сриједе, 10. јула, до 12.00 часова.

Универзитет у Бањалуци ће до 12. јула на својој интернет страници, као и на интернет страницама факултета и Академије објавити податке о упражњеним мјестима.

Студентске службе кандидатима ће издати потврду о положеном пријемном испиту, а коју кандидати до 17. јула заједно са конкурсном документацијом могу да предају на студијски програм на којем је остало слободног мјеста за упис.

Упис кандидата биће завршен до 19. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана