UniCredit наставља побјеђивати: Проглашен најбољом FX банком у централној и источној Европи

Г.С.
UniCredit наставља побјеђивати: Проглашен најбољом FX банком у централној и источној Европи

UniCredit је поново потврдио свој статус водеће банке у централној и источној Европи (CEE) и Италији, освајањем престижних награда на годишњој додјели признања од стране Global Finance -а за пружаоце услуга трансакцијског пословања, укључујући титулу најбоље кастоди банке за 2024. годину.

У склопу својих недавних успјеха, UniCredit је награђен као најбоља FX банка у централној и источној Европи на Еuromoney’s Foreign Exchange Awards. Еuromoney има дугогодишњу традицију оцјењивања најбољих у девизном пословању, а ове године је од индустрије тражено да доставе примјере недавног развоја, раста и постигнућа у разним категоријама.

Ово постигнуће резултат је снажне стратегије UniCreditа, усмјерене на клијенте и дигиталну трансформацију кроз континуирана улагања у технологију, чиме се ствара изванредно искуство за клијенте. Тиме се повећава конкурентност и јача тржишна позиција UniCreditа у FX пословању у CЕЕ током година.

Аnatoly Shvedov, директор продаје и трговања FICC, коментарисао је: "Одушевљени смо овом наградом, која истиче нашу глобалну стручност у FX продаји и трговању. Ово признање потврђује да смо на правом путу у имплементацији наше стратегије да будемо банка избора у CЕЕ. Клијент је у средишту свега што радимо, а улагање у наше канале дистрибуције, посебно дигиталне, омогућава нам да понудимо глобалну платформу производа уз препознатљиву локалну присутност."

UCTrader: Кључна конкурентска предност

UCTader FX платформа постала је кључна конкурентска предност UniCreditа у CЕЕ регији. Ова платформа служи као моћан алат за самостално трговање разним FX производима, омогућавајући клијентима да једним кликом изврше трансакције FX SPOT, FX forward и FX SWAP те приступају персонализованим радним просторима и прате историју својих послова у сигурном окружењу.

UniCredit опслужује 6 милиона клијената, корпоративних и физичких лица, широм CЕЕ регије, која је кључни мотор раста за UniCredit Групу. Има присуство у девет кључних CЕЕ тржишта: Босни и Херцеговини, Чешкој, Словачкој, Мађарској, Румунији, Србији, Бугарској, Хрватској и Словенији. Осим физичког присуства, истиче се и дигиталном присутношћу, гдје је употреба FX платформе UCTrader значајно порасла широм CЕЕ, потврђујући UniCredit као лидера у дигиталним иновацијама.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана