UniCredit Фондација издваја три милиона евра за иницијативу ‘Call for Education 2023’

Г.С.
UniCredit Фондација издваја три милиона евра за иницијативу ‘Call for Education 2023’

UniCredit Фондација, у складу са својом сврхом да откључа потенцијал сљедеће генерације Европе кроз једнаке образовне могућности, покреће иницијативу „Call for Education 2023" како би подржала програме непрофитних организација у борби против недостатака у образовању у свим земљама у којима UniCredit Група послује.

Иницијатива ће, поред Босне и Херцеговине, укључити још 9 земаља: Аустрију, Хрватску, Чешку, Њемачку, Мађарску, Италију, Србију, Словачку и Словенију, а UniCredit Фондација ће издвојити укупан допринос од 3 милиона евра с циљем идентификације и подршке програму за ученике средњих школа (старосне групе 11-19), које спроводе непрофитне организације, с посебном пажњом на:

  • сузбијање раног напуштања школе
  • подстицање универзитетског образовања
  • стицање адекватних вјештина за улазак на тржиште рада

Андреа Орцел, предсједавајући UniCredit Фондације, изјавио је: „Образовање је темељна покретачка снага за будућност Европе и чврсто вјерујем да је наша одговорност, као европске институције, да досљедно идентификујемо и подржимо младе таленте унутар заједница у којима послујемо, јер управо они постављају темеље за напредак и успјех нашег континента у годинама које долазе. С тога, с поносом објављујемо овај Позив који укључује 10 земаља у којима смо присутни. Ова иницијатива је савршено усклађена уз опредијељеност UniCredit Групе да нашим заједницама стално пружа прилику за напредак и побољшање у друштвеним аспектима, а у складу с ESG стратегијом и стратешким планом банке."
Непрофитне организације своје пријаве могу поднијети на намјенској платформи до 08.09.2023. године.

Изборна комисија ће до краја октобра 2023. године одабрати око 20 побједничких пројеката, при чему ће бити одређен и износ саме подршке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана