UniCredit донација Центру за одрживи развој и екологију "CORIE" Требиње

Г.С.
UniCredit донација Центру за одрживи развој и екологију "CORIE" Требиње

UniCredit Банк Бања Лука, уз подршку Уницредит Фондације, директно ће подржати учешће више од 400 дјеце из основних школа са подручја града Требиња и Херцеговине, у пројекту "Упознавање дјеце о важности очувања животне средине", у реализацији Центра за одрживи развој и екологију "CORIE" Требиње.

Путем јавног позива "Подршка дјетинству", UniCredit Фондација ове године подржаће неколико непрофитних организација из Републике Српске додјелом бесповратних средстава за пројекте који имају за циљ унапређење услова живота за дјецу и младе широм БиХ. Центар за одрживи развој и екологију "CORIE" је једна од организација чији пројекат ће бити реализован уз помоћ донаторског гранта UniCredit Фондације.

Пресједник Управе UniCredit Банк Бања Лука, Гордан Пехар, овим поводом је изјавио: "Посвећени смо активностима банкарства са друштвеним утицајем, пружајући подршку осјетљивим категоријама друштва, као и стратегији одговорног пословања, у складу са начелима еколошког, друштвеног и корпоративног управљања UniCreditа. Имамо обавезу и одговорност да новим генерацијама, већ од најранијег узраста, пружимо прилику да воде бригу о средини у којој живе те да на тај начин заједно градимо пут ка будућности подржавајући важне пројекте, наше клијенте, суграђане и заједницу у којој живимо и радимо". 

 "Заиста смо захвални те нам је изузетно драго да је наш пројекат препознат од стране UniCredit банке Бања Лука и UniCredit Фондације и да ћемо имати прилику да подигнемо свијест код дјеце основношколског узраста о важности очувања средине у којој живимо и одговорности коју свако од нас, па и они као, најмлађи чланови нашег друштва, требају имати.  Кроз пројекат ћемо их учити и о посљедицама загађења природе, примарно вода, те рационалном кориштењу природних ресурса", изјавио је Предсједник Центра за одрживи развој и екологију "CORIE", Александар Вукановић.

UniCredit Банк Бања Лука посвећена је оснаживању заједница у којима послује, а ово је само једна од иницијатива које Банка подржава, како би подстакла сваког појединца да са пажњом и одговорношћу брине о ограниченим природним ресурсима који су нам дати на кориштење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана