UniCredit банка уручила донацију Економској школи у Добоју Бољи услови за учење и праксу

Г.С.
UniCredit банка уручила донацију Економској школи у Добоју Бољи услови за учење и праксу

У оквиру активности друштвено-одговорног банкарства, UniCredit банка Бања Лука донирала је опрему за рад, лаптоп и платно за пројекције, за учење и развој ученика Економске школе у Добоју.

У склопу ове инцијативе, која за циљ има подршку локалној заједници те образовању младих кадрова који имају жељу за учењем и развојем, предсједник Управе UniCredit банке Бања Лука, Гордан Пехар, уручио је вриједну донацију Економској школи у Добоју и тим поводом изјавио:

„Као паневропска Банка, друштвено-одговорно пословање спроводимо у свјетлу свеукупне етичке и економске одговорности према локалној заједници у којој послујемо, а наша Групна стратегија друштвено-одговорног банкарства, усмјерена је додатно на развој заједнице кроз подршку образовању младих. Вјерујемо да ће ова донација помоћи ученицима и особљу Економске школе у Добоју у њиховом даљем раду, образовању те изградњи тржишне компетитивности кадра „Банкарски техничар". UniCredit Банк Бања Лука спремна је подржати младе, како у образовању, тако и у даљем професионалном развоју."

С фокусом на едукације, развој и учење, 15 запослених UniCredit банке Бања Лука, волонтера у програму финансијске писмености, у оквиру програма друштвено-одговорног банкарства, одржали су низ предавања за 280 ученика Економске школе Добој, који похађају смјер "Банкарски техничар", на тему благајничког пословања и модерних технологија у банкарству (електронско банкарство, мобилно банкарство, мобилни новчаник, банкомати, картице), несебично подијеливши знање и искуство стечено у UniCredit банци Бања Лука.

Директорица Економске школе Добој, Тијана Васиљевић Стокић, поводом донације UniCredit банке Бања Лука Економској школи Добој, је изјавила:

„Образовање је веома важан сегмент живота сваког човјека, а посебно оно средњошколско. Ученици у овом периоду стичу одређена знања за будућа занимања те се припремају како за тржиште, тако и за виши степен образовања. Економска школа у Добоју настоји одговорити изазовима новог времена, односно понудити нове начине и нове технологије у процесу образовања, с циљем унапређења финансијске писмености младих. С тога смо врло захвални што са друге стране постоје компаније које нас подржавају. UniCredit Банк Бања Лука увијек је уз нас те подржава младе на путу образовања и даљег развоја. Захвални смо како на овој, тако и на свим претходним донацијама које је банка донирала Економској школи у Добоју, како у виду пренесеног знања, тако и у виду опреме која олакшава наш свакодневни рад."

UniCredit Банк Бања Лука Економској школи Добој раније је донирала опрему за практично извођење наставе у наставном програму Банкарски техничар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана