UniCredit Bank Banja Luka, Ронилачки клуб "Бук" и ЛИР Еволуција организовали акцију чишћења обале ријеке Врбас

Г.С.
UniCredit Bank Banja Luka, Ронилачки клуб "Бук" и ЛИР Еволуција организовали акцију чишћења обале ријеке Врбас

Поводом Свјетског дана заштите животне средине који се обиљежава 5. јуна, UniCredit Bank Banja Luka у сарадњи са Ронилачким клубом „Бук", уз подршку ЛИР Еволуције као Еко ХУБа Бања Лука и Mastercardа

у оквиру коалиције „Непроцијенљива планета" (Priceless Planet Coalition), организовала је акцију чишћења обале ријеке Врбас.

Под слоганом „Важно је шта иза нас остаје", у акцији чишћења обале ријеке Врбас која је одржана у суботу 4. јуна, на више локација на потезу од горњег тока Врбаса, кроз кањон Тијесно, све до тврђаве Кастел, учестовали су запослени UniCredit банке Бања Лука и ЛИР Еволуције, као и рониоци и рафтери Ронилачког клуба „Бук". Обала ријеке се током акције чистила из воде, као и са обале, али и у води уз подршку ронилаца „Бука".

Организација ове акције чишћења обале Врбаса уочи обиљежавања Свјетског дана жаштите животне средине, има за циљ да укаже на улогу сваког појединца, компанија и цијелог друштва у очувању наших вода, шума и животне средине. Заједничким дјеловањем и бригом појединца о средини у којој живимо, доприносимо подизању свијести цијелог друштва о важности ових тема.

"Изузетно сам поносан на запослене у UniCredit Bank Banja Luka који су се одазвали у великом броју овој акцији. Заједничким дјеловањем организација цивилног друштва, компанија и осталих актера у друштву можемо учинити разлику. Важно је шта иза нас остаје, стога смо властитим примјером показали бригу о животној средини и посвећеност коју као појединци и компанија имамо ка стварању боље и зеленије будућности за све нас."– истакао је Гордан Пехар, предсједник Управе UniCredit Bank Banja Luka.

„Ово је други пут како учествујемо у акцији чишћења Врбаса која је покренута на иницијативу UniCredit банке Бања Лука. Задовољство је што је наш клуб препознат као важан партнер када је у питању очување наше ријеке и њене обале од загађења. РК "Бук" је често иницијатор оваквих акција, што указује на нашу посвећеност да на неки начин будемо заштитници нашег Врбаса." – изјавио је Мирослав Мишковић , секретар Ронилачког клуба "Бук".

ЛИР Еволуција, се придружила организацији иницијативе у оквиру пројекта пројекта „Мисли о пироди!" који имплементира Центар за Промоцију Цивилног Друштва, а финансијски подржава Шведска. 

"Иако редовно имплементирамо пројекте заштите животне средине, никад није на одмет понављати колико нам је за здравље и лијеп изглед околине битан да се отпад не баца неконтролисано. Становништво требамо едуковати о отпаду као ресурсу, и могућем извору за допуну буџета. Својим примјером и заједничком сарадњом са тимом из банке и ронилачког клуба показали смо да је "Важно шта иза нас остаје", а то је чиста околина." – изјавио је Славиша Јелисић, директор ЛИР Еволуције, Еко ХУБа Бања Лука

Подсјећамо, UniCredit Bank Banja Luka у априлу се придружила и Прицелесс Планет коалицији компаније Mastercard у оквиру које је покренута вишемјесечна акција донирања дрвећа, која ће трајати до 30. септембра 2022. године, а у којој директно учествују и клијенти банке јер свака трансакција м-картицом, односно дигиталним новчаником, значити донацију и садњу једног новог стабла, као и подизање свијести да једноставним свакодневним активностима сви можемо допринијети здравијој и зеленијој будућности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана