УНИЦЕФ подржао пројекат града Требиња вриједан 240.000 КМ

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић потписао је уговор о реализацији пројекта "У сусрет друштвеној укључености кроз сензорну интелигенцију ДУКСИ", чиме је Требињу одобрен пројекат вриједан 240.000 КМ за Дневни центар за дјецу и одрасле са потешкоћама у развоју.

"Учешће Града је 95.000 КМ, док је остатак средстава од око 145.000 КМ обезбијеђен кроз пројектну активност", рекао је Ћурић и додао да пројекат подразумијева више активности које ће се у наредном периоду спроводити у Требињу.

Из требињске Градске управе је саопштено да је то пројекат који подразумијева опремање сензорне собе Дневног центра за дјецу и одрасле, набавку возила за превоз пацијената, уградњу гумиране антистрес подлоге за игралиште и ограде са капијом на улазу у Дневни центар и постављање урбаног мобилијара.

Пројекат је одобрен кроз програм "Оквир за реализацију циљева одрживог развоја као темељ за одржив и инклузиван раст у БиХ" /СДГ2БиХ/, који финансира Влада Шведске, а спроводи УНДП, УНИЦЕФ и УН жене. /крај/саб/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана