УНИБЛ: Радован Јалић поново изабран за предсједника Уније студената Републике Српске

Срна
Foto: Instagram

БАЊАЛУКА- Досадашњи предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Радован Јалић поново је данас изабран на ову функцију.

Јалић, који је студент Машинског факултета, изјавио је Срни да му је циљ да и у даљем раду што више допринесе побољшању студентског стандарда.

"У плану су студентске активности у оквиру којих ћемо живот наших студената обогатити и научним, али и забавним садржајима", рекао је Јалић након конститутивне сједнице новог сазива Студентског парламента.

Он је напоменуо да је прошла година због пандемије вируса корона била непредвидива и да су бројне планиране активности остале нереализоване, те изразио наду да ће 2022. у том погледу бити много повољнија.

Предсједник Уније студената Републике Српске Никола Бојић рекао је да студенти у посљедњих неколико година показују све већу активност и заинтересованост за студентско организовање и дјеловање.

Он је навео да је један од важнијих резултата рада Уније и Парламента то што су се изборили за законска рјешења о високом образовању, осигурању квалитета високог образовања, студентског стандарда и студентском организовању.

"Један од важнијих помака јесте што смо добили бесплатно школовање на Универзитету за редовне студенте, чиме је значајно поправљена уписна политика на оба јавна универзитета", истакао је Бојић.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин, који је присуствовао сједници, поручио је студентима да наставе са својим плановима и идејама чији је циљ да унапређење услова студирања и извођења наставе и наставног процеса, као и студентског стандарда.

"Као и до сада, руководство Универзитета ће и даље бити на страни студената и подржаће рационалне студентске пројекте", рекао је Гајанин.

Како је одлучено на конститутивној сједници, потпредсједници Парламента ће бити Владан Гачић, студент Медицинског факултета, и Младен Јеличић, студент Природно-математичког факултета, док је функција секретара повјерена Милици Полић, студенту Филолошког факултета.

У наредних годину дана, представник студената у Управном одбору Универзитета у Бањалуци биће Владимир Ивковић са Технолошког факултета.

Такође, изабрани су и чланови Сената Универзитета из реда студената.

Студентски парламент Универзитета у Бањалуци је студентско представничко тијело основано у априлу 2008. године, а чине га представници свих чланица Универзитета. Мандат чланова Студентског парламента је годину дана, а студенти се бирају непосредним и тајним гласањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана