УНИБЛ: Ангажман за 20 нових сарадника и наставника

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - На Универзитету у Бањалуци од академске 2023/24. године ангажовано је 20 нових сарадника и наставника.

Ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин прецизирао је да је ријеч о асистентима, вишим асистентима и доцентима који су као студенти остварили најбоље резултате.

Гајанин је изјавио новинарима у Бањалуци, гдје је организован пријем за нове наставнике и сараднике Универзитета, да је изборним процедурама дефинисано да у академску заједницу могу ући само најбољи, те новозапосленим пожелио успјешну академску каријеру.

"Очекујемо напредак у сваком погледу, унапређење наставе и наставног процеса на Универзитету у Бањалуци, али и унапређење научноистраживачког рада. Од наших нових наставника и сарадника очекујемо да се активно укључе и у научно-истраживачки рад на катедрама на којима су примљени, те да се укључе у пројекте које воде факултети", истакао је Гајанин.

Према његовим ријечима, наставници и сарадници који раде на бањалучком Универзитету постижу свјетске и врхунске резултате.

Гајанин је оцијенио да студенти који упишу јавне универзитете у Републици Српској имају могућност да стекну квалитетно знање које је идентично са оним које би могли стећи на факултетима у другим земљама.

Он је подсјетио да је Влада Српске за редовне студенте омогућила бесплатно студирање и смјештај у студентским домовима, те бенифицирану исхрану.

Филип Кукић рекао је да је примљен на Факултет за физичко васпитање и спорт у Бањалуци, након што је завршио мастер и докторске студије.

Он сматра да млади људи у Републици Српској имају велики потенцијал, због чега се радује раду са њима.

"Желим да повећамо и искористимо на што бољи начин тај потенцијал", оцијенио је Кукић.

Асистент на Технолошком факултету у Бањалуци Небојша Сувајчевић рекао је да му је циљ да остане у Републици Српској.

Он је навео да је имао прилику да оде у Америку гдје је стекао радно искуство, али да нигдје није као код куће.

"Мислим да ће у будућности на тржишту бити још већи број компанија које траже машинске инжењере, због чега бих препоручио младим људима да размисле да стекну ово звање", додао је Сувајчевић.

Сувајчевић је рекао да поједине фирме ангажују студенте којима је остао један испит или само дипломски рад, што значи да посла никада не мањка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана