Умјесто гума, надували цијене: Баланс дупло скупљи од монтаже!

СрпскаИнфо
Умјесто гума, надували цијене: Баланс дупло скупљи од монтаже!

БАЊАЛУКА - Приближава се 1. новембар, крајњи рок да се на наша возила поставе зимске гуме, а повећану потражњу њихових услуга поједини вулканизери су искористили за неумјерено "надувавање цијена".

Српскаинфо је објавила рачун који је њихов читаоц платио једном трговцу ауто гума у Бањалуци.

– За те паре сам, уз малу доплату, могао да купим потпуно нову зимску гуму! На примјер, Ескимо Сава код истог трговца кошта 98, Рикен 89, Дипломат 81, Монтеро Фулда 108 КМ, а ја сам за монтажу и баланс четири гуме платио чак 68 марака – наводи он.

Додаје како је тек касније примјетио да су му, као шлаг на торту, наплатили замјену гума Р16 умјесто Р14!

Присјећа се добрих, не тако старих времена када се за баланс плаћала трећина цијене монтаже. Приложио је и рачун као доказ како се сада формира цијена.

– Видите, за монтажу гуме вулканизер мора да утроши много више времена него за баланс, при чему за овај завршни процес не потроши више од минуте. Шта се то промијенило у односу на задњу годину? Цијена струје је остала иста, технологија и амортизација уређаја такође. Изгледа само да је похлепа трговаца нарасла. Како другачије објаснити да монтажа једне гуме кошта шест, а баланс чак 11 марака – пита се Бањалучанин.

Подсјећамо, вулканизери су формирали "папрене" цијене за услугу замјене гума, али она не би требала бити већа од 12 марака за гуме чији је пречник фелне 15 инча. Као разлог поскупљења вулканизери су навели скок цијена осталих роба и услуга у Српској.

Зимска опрема је обавезна од 1. новембра до 1. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 13 беба
Рођено 13 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана