Улични продавци цвијећа неће бити кажњавани за 8. март

СРНА
Улични продавци цвијећа неће бити кажњавани за 8. март

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписао је наредбу, према којој ће бити евидентирани сви нерегистровани продавци цвијећа на подручју града, што ће спријечити њихово кажњавање 6, 7, и 8. марта.

Ћосић је рекао да је наредба потписана јутрос на састанку са представницима градског Одјељења за инспекцијске послове. Он је навео да наредба за нерегистроване продавце цвијећа неће створити никакве финансијске обавезе, те да ће служити као основ за стварање евиденције и њихово некажњавање, саопштено је из Градске управе.

"И међу нама у Градској управи има оних који знају како је јести хљеб зарађан мукотрпним радом продаваца. Нико из ове управе не жели да прогања људе који зарађују хљеб продајом цвијећа на улици, али је потребно заштитити оне који су регистровани за бављење том дјелатношћу и који за то плаћају порез", рекао је Ћосић.

Он је истакао да је овај проблем потребно ријешити и за наредне године и на републичком нивоу, те навео да ће ресорном министарству поднијети захтјев за доношење подзаконског акта који ће регулисати уличну продају цвијећа и свих осталих производа од оних који немају регистровану дјелатност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана