Улетиловић: Свако снижење цијена производа добродошло

Срна
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Предсједник Удружења пензионера Бањалука Зоран Улетиловић изјавио је да свако снижење цијене било којег производа добро дође, поготово пензионерима са најнижим примањима.

Улетиловић је рекао да цијене свакодневно "дивљају" и да ће свако појефтињење добро доћи и грађанима, а поготово пензионерској популацији.

Према његовим ријечима, бањалучко удружење редовно упућује захтјеве републичком Удружењу пензионера, а они према Влади Републике Српске када је ријеч о повећању пензија.

Улетиловић очекује да би у јануару могло да дође до повећања пензија.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је јуче да одговорни произвођачи у Српској снижавају цијене прехрамбених и хемијских производа који ће бити јефтинији и до готово четири КМ него сада.

Планирано је да производи по сниженим цијенама грађанима буду доступни већ почетком наредног мјесеца.

Акцију снижавања цијена домаћих производа, као вид помоћи становништву, иницирао је предсједник Српске Милорад Додик.

На састанку премијера Српске Радована Вишковић са представницима трговаца, добављача и домаћих произвођача договорена је могућност проширења кампање "Друштвено одговорно" у чијем је средишту исказивање солидарности према потрошачима пласирањем производа по нижим цијенама у продајним објектима у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана