Улагање у образовање: Mozzart пружио подршку бројним школама

Mozzart
Улагање у образовање: Mozzart пружио подршку бројним школама

Улагање у образовање је инвестиција у будућност друштва- парола је којом се воде у друштвено одговорној компанији Mozzart, подржавајући рад образовних установа већ годинама уназад. Пажљиво ослушкујући потребе заједнице у којој послују, кроз многобројне донације, до сада су пружили помоћ у раду десетинама основних и средњих школа широм наше земље.

У складу са потребама, на адресе образовних установа до сада су стигле књиге за лектиру, телевизори, рачунари, пројектори, спортска опрема, музички инструменти…

 

Из компаније Mozzart новим насловима обрадовали су ђаке основних школа које носе назив „Свети Сава" у Модричи, Лопарама и Зворнику, „Ђура Јакшић" у Подновљу код Добоја, „Алекса Шантић" у Осмацима, те бањалучких „Иван Горан Ковачић" и „Мирослав Антић". Књиге за лектиру, као и омиљена белетристика, стигле су и средњошколцима Угоститељско-економске школе Приједор и Гимназије у Прњавору.

 

Рачунарима, пројекторима, телевизорима Mozzart је обрадовао основце ОШ „Мајка Кнежопољка" у Кнежици код Козарске Дубице, ОШ „Вељко Чубриловић" у Лопарама, невесињске ОШ „Ристо Пророковић", те ђаке Средњошколског центра Шамац и прњаворске гимназијалце које су усрећили још једном донацијом.

Како би имали што квалитетније часове физичког васпитања и спорта, школама широм земље Mozzart је слао нову спортску опрему.

Тако су нове лопте за разне спортове, голови, кошеви, мреже, чуњеви, обручи, вијаче, рекети, мајице стигли на адресе основних школа „Десанка Максимовић" у Трну код Лакташа, ОШ „Јован Дучић" у Шековићима, „Алекса Јакшић" у Милићима, ОШ „Дворови" код Бијељине, „Милан Ракић" у Бањалуци, те „Петар Мећава" у Костајници. Спортским реквизитима обрадовали су и ђаке Средњошколског центра у Шамцу.

 

Осим у развој образовања, Mozzart је улагао и у развој ђачких талената. Тако су донацијама музичких инструмената подржали младе виртуозе у Музичким школама „Стеван Стојановић Мокрањац" у Бијељини, којима су стигле виолине, те „Свети Роман Мелод" у Невесињу који су добили нову хармонику.

Овим донацијама, регионални лидер у приређивању игара на срећу омогућио је лакши наставни процес запосленима у школама, те квалитетније часове ђацима. Подршку образовању наставиће да пружају и у наредном периоду јер се улагање у знање увијек исплати.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана