УКЦ Српске: Лица са Дауновим синдромом симболично испратила 2021.

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Лица са Дауновим синдромом из Приједора, Лакташа, Котор Вароша и Бањалуке која пролазе програм социјалне рехабилитације, осамостаљивања и радног оспособљавања у Даун синдром центру Бањалука посјетиле су данас Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске, гдје су симболично испратила 2021. годину.

Догађају су присуствовали и студенти дефектологије из Бањалуке, као и генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић, који је и амбасадор лица са Дауновим синдромом. Ђајић је истакао да му је од свих новогодишњих честитки најљепша она коју су му упутили данашњи гости. Иако је од самог оснивања увијек био ту као подршка овом центру у организационом смислу, Ђајић је нагласио да су штићеници овог центра више помогли њему јер уз њих живот гледа другим очима.

Директор Даун синдром центра Зоран Јелић истакао је да је ова установа постигла одличне резултате током 2021. године. Он је издвојио премијеру документарног филма "Неки нови Бродвеј", који је до сада освојио четири међународне награде, садњу 300 стабала воћа у комуни у Бањи Врућици и боровнице на 500 метара квадратних у комуни на Јахорини, као и оснивање школе фудбала за дјевојке. Генералном директору УКЦ-а овом приликом уручена је захвалница и пренесене поздравне поруке из Београда, Новог Сада, Зајечара, Новог Пазара, Херцег Новог, Беча, Осла и Москве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана