УКЦ: Са колегама из Србије изведена лапароскопска операција тумора желуца

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Љекари универзитетских клиничких центара Републике Српске и Србије извели су у Бањалуци лапароскопску операцију тумора желуца, а ријеч је о савременој минимално инвазивној методи чија се предност огледа у бржем опоравку пацијента, као и краћој хоспитализацији.

Концепт минимално инвазивне хирургије је савремени тренд у хирургији који обезбјеђује бржи опоравак и зарастање рана код пацијената, док хирурзима омогућава прецизнији и комфорнији приступ органима.

Овакав вид извођења хируршких захвата је најсавременији начин збрињавања ових патологија, саопштено је из Универзитетског клиничког центра Републике /УКЦ/ Српске.

Операцију је извео хируршки тим Клинике за општу и абдоминалну хирургију УКЦ-а Српске на челу са Велимиром Шкрбићем заједно са еминентним стручњаком из Клинике за дигестивну хирургију УКЦ-а Србије Огњаном Скробићем, којем је као рођеном Бањалучанину посебна част да сарађује са колегама из УКЦ-а Републике Српске.

Сарадња љекара двије здравствене установе биће настављена у смјеру лапароскопске хирургије једњака, а циљ ове радне посјете је јачање досадашње сарадње, планирање будућих пројеката и пружања што боље здравствене заштите пацијентима, наводи се у саопштењу.

Из УКЦ-а додају да се, захваљујући залагању генералног директора Владе Ђајића, улажу максимални напори у едукацију особља и унапређење услуга да би ојачали здравствени систем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана