УКЦ позива мајке које су у могућности да донирају млијеко

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Директор Универзитетско клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић изјавио је да Банка хуманог млијека успјешно ради, те позвао све мајке које су у могућности да донирају млијеко.

Субспецијалиста исхране здраве и болесне дјеце Биљана Сузић нагласила је да исхрана мајчиним млијеком са својим јединственим нутритивним и имунолошким вриједностима знатно доприноси правилном развоју и преживљавању пријевремено рођене дјеце, саопштено је из УКЦ-а.

-Када мајка нема довољно млијека за своју бебу, доказано је да као најбоља замјена може да послужи донирано мајчино млијеко. Овим путем позивамо и друге мајке које су у прилици да донирају вишак млијека - навела је Сузићева.

Из УКЦ-а наводе да мајке које доје, а које су у могућности да донирају млијеко, за више информација могу да се јаве на број телефона 051/343-066 сваки радни дан од 07.00 до 15.00 часова или на имејл адресу (banka.milijeka@kc/bl.com).

Како би се повећале шансе за преживљавање и бољи развој пријевремено рођене дјеце у Клиници за дјечије болести, 6. јула почела је са радом Банка хуманог млијека, а пројекат је реализован уз помоћ институција Републике Српске, навели су у саопштењу.

Банка хуманог млијека је пројекат реализован у оквиру традиционалне хуманитарне кампање “С љубављу храбрим срцима”, коју је покренула тадашњи предсједник Српске Жељка Цвијановић, на иницијативу Удружења пријевремено рођене дјеце “Мрвице”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана