Ђајић: Опредијељени смо да улажемо у младе стручњаке

ГС
Ђајић: Опредијељени смо да улажемо у младе стручњаке

БАЊАЛУКА- Прошле године у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци додијељено је 78 специјализација за младе љекаре из Српске и та чињеница јасно говори о опредијељености руководства ове здравствене установе да улаже у млади кадар, истакао је генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић.

Ђајић је рекао да не постоји институција или установа у БиХ и региону која може да се похвали чињеницом да је за годину дана запослила 78 факултетски образованих људи, који су завршили један од најтежих факултета - Медицински факултет.

"Ови млади људи имаће овдје прилику да раде један од најхуманијих послова, а то је да лијече наше становништво и спасавају животе становника Републике Српске", изјавио је Ђајић на конференцији за новинаре.

Он је захвалио руководству Републике Српске јер је створило финансијске и друге предуслове да ови млади људи уче и да се запосле.

Ђајић је нагласио да су млади будућност Републике Српске, те подсјетио да је дошавши на функцију генералног директора у УКЦ увео праксу запошљавања студента генерације Медицинског факултета.

Говорећи о Душки Реготи, студенту генерације Медицинског факултета у Бањалуци која је прошлог септембра завршила студије са просјеком 9,8, а о којој су медији писали да још чека посао на УКЦ-у Српске, Ђајић је рекао да је она јуче добила понуду да изабере једну од седам клиника за специјализацију, на којима постоји потреба за љекарима.

"Тренутно на кардиологији, за коју је она заинтересована, имамо 44 доктора и немамо потребу за новим запошљавањима, док на другим клиникама та потреба објективно постоји и морамо гледати шта је приоритет", истакао је Ђајић.

Специјализант Клинике за дјечије болести у УКЦ-у Српске Ангелина Вулин захвалила је руководству ове здравствене установе што је добила прилику да покаже свој потенцијал, али и да се едукује и усавршава од старијих колега.

"Медицинске науке није лако изучавати и када завршите Медицински факултет нађете се пред великим изазовом - шта даље. Срећна сам што сам добила прилику да се запослим на нашој највећој здравственој установи и да останем у својој земљи", рекла је Вулинова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана