УИО одузела робу вриједну 127.000 КМ - арому за наргиле, дуван, мобилне телефоне...

Срна
УИО одузела робу вриједну 127.000 КМ - арому за наргиле, дуван, мобилне телефоне...

БАЊАЛУКА- Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ регионалних центара Тузла, Сарајево и Бањалука су у неколико одвојених акција на више локација одузели већу количину арома за наргиле, резани дуван, текстил и мобилне телефоне у вриједности од око 127.000 КМ.

На више локација на подручју општине Кључ одузето је 63 комада наргиле-луле и 103 паковања ароме за наргиле, процијењене вриједности око 25.000 КМ. Роба није била на прописан начин обиљежена акцизним маркицама УИО БиХ.

Из УИО БиХ саопштено је да је приликом прегледа комбија на граничном прелазу Орашје код физичког лица, које је намјеравало да прође царинску процедуру без плаћања увозних дажбина, пронађена и привремено одузета непријављена роба - 257 јакни, капута, хаљина и друге одјеће.

На царинској испостави Бијељина, приликом прегледа камиона у чијој пошиљци је био пријављен ПВЦ материјал, пронађена је и привремено одузета скривена и кријумчарена роба - 16 “ајфон” мобилних телефона.

Укупна вриједност привремено одузете робе у Орашју и Бијељини је око 50.000 КМ.

Након дојаве, на подручју Сарајева је приликом контроле продајног и складишног просотра у власништву физичког лица, пронађено је и одузето 272,5 килограма ситно резаног дувана, тржишне вриједности око 52.000 КМ, који није био обиљежен акцизним маркицама и за који власник није посједовао документацију о поријеклу.

-Против починилаца наведених незаконитости ће у оквиру прекршајног, односно кривичног поступања бити предузете законом прописане мјере и радње - додаје се у саопштењу.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позвала је грађане да на отворену линију 080/020-607 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа.

Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни, а грађани могу и на вибер апликацију на број 065/355-155 послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана