УИО БиХ: Први пут прикупљено више од осам милијарди КМ

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Управа за индиректно опорезивање (УИО) је закључно са данашњим даном на јединствени рачун прикупила 8,372 милијарде КМ, што је више за 1,143 милијарде КМ него лани, саопштено је из ове установе која је данас у Бањалуци обиљежила 18 година постојања.

Директор УИО БиХ Миро Џакула рекао је да је први пут од успостављања ове службе прикупљено више од осам милијарди КМ. Он је навео да ће до краја године бити прикупљено и распоређено нешто више од 8,4 милијарди КМ.

"Сви нивои власти функционишу без проблема, захваљујући приходима које је прикупила УИО. Сав вишак прикупљених прихода је распоређен ентитетима и Брчко дистрикту, док су институције БиХ добиле исто новца као свих претходних година", изјавио је Џакула, који тврди да резултати потврђују да је УИО "најбоља институција у БиХ".

На свечаности поводом 18 година УИО за радника године проглашен је шеф Царинске испоставе Бијељина Неџад Шечић, док је награду да посебну помоћ и допринос развоју Управе ове године добила Дијана Сикима испред Делегације ЕУ у БиХ. "УИО БиХ је доказала да је кључна институција за фискалну стабилност свих нивоа власти у БиХ", наводи се у саопштењу из ове управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана