Дервента: Уговори у вриједности 740.000 КМ за 23 спортска колектива и осам удружења грађана

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА - Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговоре у вриједности 740.000 КМ са представницима 23 спортска колектива и осам удружења грађана које ће град финансирати у овој години из буџета на основу јавног позива.

За финансирање 23 спортска колектива намијењено је 500.000 КМ, а 240.000 КМ за осам удружења грађана.

Симић је истакао да сви који су потписали уговоре представљају град, окупљају младе људе, али и рањиве категорије као што је Удружење пензионера и Удружење “Сунце”.

“Сви представници спортских колектива су јако озбиљни и одговорни. Велика је сатисфакција овим људима да из године у годину бринемо о њима и велико ми је задовољство што смо данас потписали ове уговоре и дали им вјетар у леђа”, рекао је Симић.

Секретар Градске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је Градској управи и градоначелнику за финансијску, моралну и људску подршку. Он је рекао да је одобрено 40.000 КМ, и то за рад организације, и 12.000 КМ за добровољно давање крви за три акције.

“Црвени крст је препознатљив у свом раду прије свега захваљујући волонтерима и добровољним даваоцима крви. Једна смо од ријетких локалних заједница гђе уз редовна грант средства имамо и посебна средства за акције давања крви, на чему смо веома захвални”, истакао је Кујунџић.

Предсједник Управног одбора Рукометног клуба “Дервента” Славен Шмуља рекао је да је одобрено 60.000 КМ, што је на нивоу прошлогодишњег износа.

“То је новац за функционисање свих категорија у клубу, основна средства уз помоћ којих фунционишемо”, навео је Шмуља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана