Угажен снијег на коловозу у вишим предјелим, поледица у нижим

Срна
Угажен снијег на коловозу у вишим предјелим, поледица у нижим

БАЊАЛУКА - У Републици Срспкој и Федерацији БиХ на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја мјестимично има угаженог снијега на коловозу и поледице, која је, због ниске температуре, могућа и у нижим предјелима, преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају да је видљивост због магле мјестимично смањена у котлинама и дуж ријечних токова.

Додатан опрез је неопходан и на дионицама у усјецима и поред камених косина, због учесталих одрона, као и на путевима са радовима, гдје је обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај.

На свим путним правцима возачима из АМС савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима и стању на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

На регионалном путу Бистрица - Подграб, због клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова у тунелу “Чељиговићи” измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Лапишница - Љубогошта.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље - Подновље, због оштећења коловоза.

Због радова на изградњи водоводне мреже измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита - Ивањска, укупне дужине 690 метара.

На споју магистралних путева Кобаш - Дервента - Жировине и Дервента /Жировине/ - Врхови због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова у тунелу “Угар” на дионици магистралног пута Црна Ријека - граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Бањалука - Стари Мајдан два, на регионалном путу Угљевичка Обријеж - Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница “Нумера”, на дионици регионалног пута Шипово - граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На дионицама граница ФБиХ/Републике Српске Леденице - Црквина - Модрича - граница Републике Српске/ФБиХ Каруше, граница ФБиХ/Републике Српске Каруше - Добој - Јоховац - ауто-пут - Бањалука - Приједор - Нови Град - граница Републике Српске/ФБиХ Отока, граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека –ауто-пут Бањалука – “Сим импеџ”, Котор Варош - Бањалука - ауто-пут- гранични прелаз Градишка и гранични прелаз Делеуша - Гацко - Невесиње - граница Републике Српске/ФБиХ Велагић креће се превоз вангабаритног терета.

Из АМС скрећу пажњу возачима да возе опрезније и да поштују упутсва овлаштених лица из пратње.

На подручју ФБиХ због радова у тунелу “Црнаја” на путу Коњиц - Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима, од 23.30 до 4.30 часова, саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф због радова у тунелу “Скела”, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима Олово - Кладањ, Јабланица - Мостар, Добој - Грачаница, Груде - Љубушки и Столац - Хутово.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана