Угашен пожар у Неуму

Срна
Foto: Министарство одбране БиХ

САРАЈЕВО- Хеликоптери Оружаних снага БиХ успјешно су окончали мисију гашења пожара у општини Неум, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Из Министарства истичу да је ангажманом ресурса Оружаних снага БиХ у знатној мјери спријечено даље ширење пожара, предупријеђене су евентуалне негативне посљедице, те отклоњена опасност по становништво и материјална добра.

"Јутрос су хеликоптерске посаде у сарадњи са представницима локалне власти извршиле извиђање угроженог подручја гдје је констатовано да су пожари стављени под контролу и да престаје потреба за даљим ангажманом ресурса Оружаних снага БиХ", истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су Министарство одбране и Оружане снаге БиХ "поносне на учинак хеликоптера Оружаних снага БиХ на овом подручју, који су заједно са осталим субјектима били укључени у акцију гашења и сузбијања пожара на овом подручју" претходних дана.

"Оружане снага са својим ресурсима остају спремне за сва будућа ангажовања у случају потребе за помоћ становницима БиХ гдје год и када год помоћ буде потребна и тражена", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана