Удружење “Свјетлост” Градишка: На услузи самохраним родитељима

М. В.
Foto: Архива

ГРАДИШКА - Број самохраних родитеља у Градишци сваке године је све већи, а сада их има више од стотину. Дода ли се томе чињеница да су углавном препуштени сами себи и да немају системску подршку друштва, а веома често ни помоћ бившег партнера, онда се може рећи да су они прави хероји.

Каже то предсједница Удружења самохраних родитеља “Свјетлост” Оливера Ченгија.

- Свјесни смо да у данашње вријеме и кад су оба родитеља присутна и физички и материјално веома тешко излазе на крај са подизањем дјеце, замислите како је једном родитељу, који сам мора да се брине и о васпитању, о финансијама и о свим сегментима живота, а често без ријешеног стамбеног питања или сигурног запослења - истиче Ченгија.

Према њеним ријечима, акценат удружења које је основано 2011. године јесте стручна и савјетодавна помоћ, како социјалног радника тако и психолога који је однедавно укључен.

- Захваљујем локалној управи на досадашњој сарадњи и помоћи, јер ипак се без финансија не може. Удружење се од 2016. године финансира од помоћи града Градишка те од донација појединих привредника и појединаца, а рад свих чланова скупштине удружења која носи највећи терет и мене као предсједника је искључиво волонтерски - наводи Ченгија, истичући добру сарадњу са Центром за социјални рад и Црвеним крстом Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана