Удружење параплегичара: Вукановић увриједио све особе са инвалидитетом у Српској

Срна
Удружење параплегичара: Вукановић увриједио све особе са инвалидитетом у Српској

ТРЕБИЊЕ- Удружење параплегичара Требиње осудило је данас обраћање посланика Небојше Вукановића у Народној скупштини Републике Српске посланику Милици Ијачић, особи са инвалидитетом, јер је, рекавши особи прикованој за колица да устане, увриједио не само Ијачићеву него и све особе са инвалидитетом у Српској.

"Вукановић је јуче увриједио не само Милицу Ијачић, увриједио је све особе са инвалидитетом Републике Српске и чланове њихових породица који носе тешко бреме борећи се за достојанствен живот својих најмилијих", саопштено је из Удружења.

Удружење је подржало Ијачићеву, "која је, упркос чињеници да не може да устане, како рече Вукановић, успјела да као особа са инвалидитетом уђе у Народну скупштину и на тај начин пружи наду и охрабрење свим особама са инвалидитетом, са поруком да не постоје препреке које се не могу превазићи ако постоји воља и жеља да се човјек бори".

"Са гнушањем осуђујемо јучерашње обраћање народног посланика Небојше Вукановића посланици Милици Ијачић, особи са инвалидитетом и чланици нашег удружења. Рећи некоме устани и кажи, а знати да је тај неко стицајем несрећних околности прикован за колица је такав нељудски чин да не постоје ријечи којим би се описао", наведено је у саопштењу Удружења параплегичара.

Вукановић је на сједници Народне скупштине рекао Ијачићевој да "устане и каже".

"Госпођа Ијачић нека устане и каже. Први прилог о госпођи Ијачић, на молбу једног човјека са Бобана, који је њој близак, ја сам лично направио и покренуо причу и о њој и инвалидним лицима", рекао је Вукановић.

Ијачићева му је у Скупштини одговорила да би устала, али да, нажалост, не може, јер "сједи већ 12 година".

"Хвала вам за 2014. годину када сте направили видео-прилог за скупљање новца за моје лијечење. Тада је цијела Херцеговина устала и помогла ми да одем на Флориду на лијечење. Хвала и вама, јер сте били дио тих људи, солидарисали сте се и помогли сте ми. Нека чују сви, пошто се хвалите. А, једном сте рекли нека ваша љевица не зна шта је урадила ваша десница", рекла је Ијачићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана