Удружење из Сисачко-мославачке жупаније донирало рачунар удружењу слијепих и слабовидих у Козарској Дубици

Срна
Foto: СРНА

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Чланови Удружења слијепих Сисачко-мославачке жупаније посјетили су данас Козарску Дубицу и локалном удружењу слијепих и слабовидих донирали рачунар који ће користити у свом даљем раду.

"Посјета Козарској Дубици била је дио нашег плана и жеље да успоставимо сарадњу са удружењима слијепих у Козарској Дубици и Костајници, да се наши чланови повежу и да поразговарамо о заједничким интересима овдје и у Хрватској, јер су ова подруја блиска и гравитирају једна другој.

У том смислу је нормално и очекивано да се наслањамо једини на друге и међусобно помажемо", рекао је предсједник Удружења слијепих Сисачко-мославачке жупаније Данко Томанић. Он је навео да ово није прва посјета чланова тог удружења Козарској Дубици, а да ће нови рачунар, који су донирали члановима дубичког удружења, олакшати и побољшати рад и могућности комуникације и повезивања.

"Рачунар који смо поклонили вриједан је око 600-700 евра, а нама је био вишак из донације које смо ми добили.

Сигуран сам да ће људима овдје добро доћи", рекао је Томанић. Предсједник Међуопштинске организације слијепих и слабовидих лица Козарска Дубица и Костајница Драгомир Новаковић рекао је да је до сарадње дошло у времену трајања пандемије вируса корона, те је у име чланова удружења слијепих и слабовидих из Козарске Дубице и Костајнице захвалио удружењу из Сисачко-мославачке жупаније на посјети и вриједном поклону.

“То је нама велика помоћ и подршка јер ћемо радити на изради електронске базе својих чланова и одржавати контакте са Савезом слијепих Републике Српске и другим нашим удружењима. Хвала Данку, који је одржао обећање које је дао", рекао је Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана