Удовичић: Потребан економски патриотизам

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА, - Предсједник Удружења младих економиста Републике Српске Срђан Удовичић рекао је да се Српска у условима актуелне инфлације и кризе, узроковане дешавањима у Украјини, треба додатно усмјерити ка економском патриотизму, подршци и развоју домаће привреде те куповини и промоцији домаћих производа.

Удовичић је рекао новинарима у Бањалуци да је на том плану добро дошла свака врста и мјера подршке домаћим произвођачима, као и инвестиција у домаћу привреду.

Он је изразио наду да ће учесници Конференције понудити одговоре на актуелне теме и проблеме када је ријеч о глобалној инфлацији, међународној сарадњи као покретачу одрживог развоја, дигиталној трансформацији, као и о тржишту некретнина, за шта су посебно заинтересовани млади да би ријешили своје стамбено питање.

"Сигуран сам да ћемо доћи до одређених рјешења и закључака у нади да на прави начин рјешавамо све проблеме са којима се суочавамо", рекао је Удовичић.

Он је подсјетио да удружење које предводи више година ради на промоцији домаће привреде и предузетника, што ће наставити.

Конференција "Кноw Хоw" , коју организује Удружење младих економиста Републике Српске, одржава се у Културном центру Бански двор у Бањалуци, а присуствују предсједник Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске и бројни економски стручњаци и представници јавног и политичког живота Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана