Удар грома изазвао колапс на прелазу Сремска Рача

ГС
Удар грома изазвао колапс на прелазу Сремска Рача

БАЊАЛУКА- На граничном прелазу Рача са Србијом због дугих колона теретних возила у оба смјера саобраћај се одвија веома успорено и за путничка возила, па се савјетује кориштење граничног прелаза Павловића мост, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Наиме, у једном моменту, велики број камиона стигао је на овај гранични прелаз из Србије, гдје је дошло до застоја због прекида интернета, прича за БН један возач камиона који је на улаз у БиХ чекао чак 22 сата.

Како каже, невријеме и удари грома у Србији довели су до прекида интернета и застоја у систему због чега није било могуће обавити царињење.

Кад је систем прорадио, сва гужва са српске стране прелила се на страну БиХ.

Услиједио је колапс, а како каже портпарол Граничне полиције Франка Вицан, стање се нормализије.

На осталим граничним прелазима повремено је појачана фреквенција возила, али тренутно задржавања нису дужа од 30 минута.

Већина путева у Републици Српској је проходна, краћи застоји или спорије одвијање саобраћаја је на дионицама путева гдје се изводе радови и гдје привремена сигнализација регулише саобраћај.

Из АМС-а савјетују возачима да због високе дневне температуре на дужа путовања крећу у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана